Vasimil d.o.o. se već 28 godina bavi proizvodnjom i prodajom proizvoda od drveta

KONTAKTIRAJTE NAS

Toplotno tretiranje daske

Parenje bukove daske je postupak koji se u drvnoj industriji primenjuje već decenijama. To je proces u kom se na drvo deluje zasićenom vodenom parom pri čemu je najčešći cilj promena boje i eliminisanje insekata.

Naša firma već više od 2 decenije vrši parenje bukove daske po najsavremenijim standardima. U te svrhe smo izgradili savremenu parionicu i sušare. Proces parenja bukove daske odvija se u specijalnim komorama za toplotno tretiranje drveta. Procesom parenja se upravlja preko savremenih softverskih tehnologija.

Kapacitet naših parionica i sušara iznosi 180 m3 u jednom ciklusu.

Ispod možete pogledati kako izgledaju naše komore za parenje bukve.

Sušenje bukove daske

Sušenje bukove daske je proces koji sledi nakon parenja bukve. Sušenje daske je završni proces u obradi gde se bukova daska postepeno zagreva i suši dok ne postigne suvoću propisanu standardima.

Firma VASIMIL poseduje specijalne komore sa sušenje u kojoj je moguće osušiti 180 m3 bukove daske u jednom ciklusu. Nakon završenog procesa sušenja bukove daske, ista ide na dalju obradu i pakovanje.

Ispod možete pogledati kako izgledaju naše komore za sušenje bukve.

Obrada i ugradnja bukovog parketa

Nakon što ste odabrali da Vaš parket bude od bukve mnogo je bitno i postaviti ga pažljivo u Vaš dom. Pored estetike bitna je i funkcionalnost. U odnosu na druge podne obloge parket spada u one najboljeg kvaliteta i najdugotrajnijeg rešenje.

Na unapred pripremljenu površinu (završni cementni sloj) se nanosi lepak na koji se zatim postavlja parket. Najčešće korišćenja tehnika postavljanja parketa u Srbiji je “riblja kost”. Mi parket možemo postaviti i po Vašim željama.

Nakon postavljanja parketa sledi njegovo hoblovanje. Parket se hobluje tek nakon što postavljeni parket odstoji neko vreme i kad se svi ostali radovi u prostoriji završe. Pošto se hoblovanje sastoji iz nekoliko faza potrebno je između njih parket dobro očistiti.

Završna faza u postavljanju i obradi parketa je lakiranje. Nakon hoblovanja i poliranja nanosi se lak, ulje ili bajc. Tim premazima parket dobija potpuno drugačiji izgled.

Ispod možete pogledati kako izgleda proces ugradnje bukovog parketa.

POŠALJITE NAM PORUKU

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara ispod u bilo koje doba. Potrudićemo se da Vam odgovorimo što pre. Ostale kontakt informacije možete pronaći na našoj KONTAKT strani. Biće nam zadovoljstvo da sarađujemo.

IME I PREZIME *
EMAIL *

VAŠ BROJ TELEFONA

KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?